https://aloyskoenen.nl/wp-content/uploads/2013/11/IMG_0674-960x600_c.jpg

Bakkie doen


Bakkie doen

Van de week kreeg ik een berichtje op Facebook ” Kom je nog een bakkie doen morgen, camera mee?” Dat is ook zo had ik belooft dus mailde gelijk terug “Morgen uur of 11 en camera is de telefoon?” Is goed de koffie staat klaar!! Nu al! schreef ik terug  en met een grote smiley retour stond de afspraak! Aangekomen bij Ben staat de deur wagenwijd open en ik loop als vanzelf zo naar binnen. Goeiemorgen Ben, je deur staat open dus ik liep maar naar binnen! Ja dat is goed! Ja joh het is stil in huis zonder Tessa, kijk dan hoor ik nog een beetje van wat er op straat gebeurd, maar ga zitten, bakkie en steek een peukje op! Zo erg is het nu ook weer niet kan best even zonder. Melk en suiker graag!

Na een rondleiding in de tuin om naar de omgewaaide schutting te kijken, gaan we zitten aan de tafel, mijn favoriete plek, koppie erbij en lekker kletsen over van alles en nog wat! En dat gebeurt! Ruim anderhalf uur zitten kletsen over van alles en nog wat, eigenlijk helemaal vergeten dat we ook nog iets moesten filmen.  Tot het moment dat Ben mij op de foto’s wijst die aan de muurhangen. Kijk daar staan ze, Cor, Stef en Bob! En de verzameling CD’s die er gemaakt zijn en daar Tessa en Boobie, er hangt gewoon een prachtige geschiedenis aan de muur, Ben! Vanaf welke kant ga je filmen en heb je genoeg licht vraagt hij terwijl hij zijn pianokruk naar achter schuift. Joh……… het is maar een telefoontje dus proberen we gewoon allebei de kanten. Er word een stoel voor mij klaar gezet en ga daar maar zitten!

Dan begint Ben te spelen! Dan gebeurt er iets wonderlijks, je kijkt naar z’n kromme handjes en hoort de prachtige piano klanken. De bassen golven door de kamer, de middentonen stromen om je heen en de wat hogere tonen kabbelen tot voor je voeten en je ervaart een oase van rust in het spel van Ben! Totdat hij begint te zingen, dan word je even wakker geschud! Het schip wat door weer en wind gaat, heeft een rustige zee en verteld een verhaal wat hij in al zijn stormen heeft meegemaakt. een karakterstem welke als geen ander bij het prachtige pianospel past! Dan ben je stil en je luistert het hele verhaal af totdat het laatste briesje is gaan liggen. Zelfs daarna is het nog even stil! Wat is dat mooi!

Bakkie doenWe gaan weer verder, de foto van zijn hondjes worden op de piano gezet, ik kan mij voorstellen hoe erg hij ze moet missen en vraag of Ben geen nieuw hondje zou willen. Weet ik niet! zei Ben. Dat moet op je pad komen. En dat is precies wat ik zelf al jaren roep, alles wat op je pad komt koester je en neem je voor jaren mee.

Ben speelt nog een nummer en ik zit stil in een hoekje te genieten. Een videootje haalt het niet bij hetgeen wat je hoort en ziet, zeker in het geval van Ben, hier moet je bij zijn, je moet het als het ware voelen.

Wat ik gehoord heb zijn er nog maar een paar kaarten over voor 17 november. Een concert met onze Ben, Stef Bos en nog een band uit België “Buurman” genaamd.

Zie hieronder het filmpje en prik even door de kwaliteit van het filmpje, het is mijn telefoontje die het opgenomen heeft en ik zag het gebeuren!

 

Bakkie doen

Aloys

Other posts by

Menu

error: Content is protected !!