https://aloyskoenen.nl/wp-content/uploads/2014/03/Debbie-Drums-960x600_c.jpg

Debbie drums


Debbie drums

Als muzikant maak je veel mee en ik heb met veel muzikanten gespeeld en over de meesten weet ik wel een verhaal te vertellen, toch maakt die ene enkeling een indruk die je een leven lang bij blijft ook al was het in de tijd genomen heel kort!

Hey, don’t fuck the Simple Minds zei onze drumster Debbie toen, toen we een grapje maakten over The Simple Minds! Wat kon ze drummen onze Debbie! Debbie drums omstreeks 1985!

U2, Simple Minds en nog vele anderen uit die tijd! Wat een power, ongeëvenaard sloeg ze zo hard op haar trommels en bekkens dat haar polsen na verloop van tijd de krachten niet meer konden weerstaan en zij het drummen moest opgeven! Haar polsen konden de harde klappen niet opvangen en op advies van de doctoren heeft ze nooit meer gespeeld! Ongeveer 8 weken heeft ze het uitgehouden! Jammer, want ze had de spirit, drive, het talent van een werelddrummer. Zo één waar je als muzikant van kunt dromen. Harde subtiele klappen op het juiste moment! Een drumster die toendertijd boven de versterkte decibellen van de collega muzikanten uit kwam.

Ik bracht haar wel eens naar huis en op de heenweg hield ik me keurig aan de snelheid zoals dat hoorde, terug reed ik binnendoor, 150 Km/uur  over de smalle Bobeldijk! Gewoon om die lading energie die je mee kreeg tijdens de heenrit, te lozen in de terug rit! Zeer onverstandig en bovendien onverantwoordelijk, maar als je erover nadacht, een meisje notabene, die kon drummen en dat in die tijd! Bijzonder, een volwaardig bandlid die zomaar een topact had kunnen worden mits haar lichaam haar maar niet in de steek had gelaten. Ik denk nog wel eens aan haar als ik dit soort nummers hoor!
Of ze goed terecht is gekomen, ik denk het wel! Vast een leuk iemand ontmoet, dat kan niet anders, waarmee zij de rest van haar leven gaat delen! De Bandnaam ben ik vergeten, Foto’s of film was toen uniek en geen van dat soort herinneringen heb ik nog, enkel dat het Debbie was, uit Bobeldijk!

Debbie drums lekker hard!

Aloys

Other posts by

Menu

error: Content is protected !!