https://aloyskoenen.nl/wp-content/uploads/2014/01/echtpaar-van-der-stelt-1-960x600_c.jpg

Echtpaar Van der Stelt-Schouten 60 jaar getrouwd


Echtpaar Van der Stelt-Schouten 60 jaar getrouwd

Echtpaar Van der Stelt-Schouten 60 jaar getrouwdDat was even zoeken welke ingang moet ik hebben om bij het bruidspaar Van der Stelt-Schouten te komen, jarenlang mijn kinderen naar de Wijde Veert gebracht en dacht, daar zijn wij regelmatig langs gekomen dus daar zal ook wel de ingang zijn.

Niet dus, en gelukkig stonden wat mensen achter de ramen die mij zagen zoeken, hulpvaardig als ze waren wezen zij mij gelijk de weg naar de ingang. U moet omlopen en aan de voorkant even aanbellen. Aanbellen hoefde ook niet, de deur werd opgehouden door een dame in de hal die even de post pakte “U moet zeker bij de familie Stelt zijn? Wacht even op mij dan kunnen we samen met de lift!”  En hieruit begreep ik gelijk dat er weinig of geen geheimen zijn als je hier over de drempel stapt. Boven aangekomen was het volg de vlaggen en ballonnen. De eerste deur rechts!, riep de mevrouw nog door de gang. Eens kijken waar zit de bel? En voordat ik de kans kreeg om aan te bellen werd er al door de dochter open gedaan. “U bent de fotograaf! Kom binnen! Moet u koffie en gebak?” Onze burgervader zat er al, druk in gesprek met meneer van der Stelt. Na mijn felicitatieronde werd mij een stoel aangeboden en kon ik eens even mee luisteren naar het gesprek. Over tuinieren ging het, “Langedijk heeft de beste grond als het gaat om tuinieren” opperde meneer van der Stelt. Jarenlang had meneer van der Stelt meegedeeld in het reilen en zeilen van de tuindersvereniging, “maar nu niet meer hoor, mijn gezondheid heeft hier een beetje de rem opgezet, maar af en toe krijg ik nog weleens wat verse groente van een goede vriend die daar nog zit. Een hechte vereniging waar je niet gauw word vergeten.”

De dochter komt naast mij zitten en ik zeg tegen haar, “het is trouwens allemaal mooi versiert hier.”  “Nou dat hebben we gisteravond stiekum gedaan, dat wil zeggen, we hebben wel wat bewoners ingelicht anders lukt dat nooit natuurlijk, maar mijn vader en moeder wisten van niks, dus in dat opzicht is het goed geslaagd.”

Ondertussen komt er nog een fotograaf binnen en nog wat familieleden, die ook aan de koffie met gebak worden gezet. Ik kijk door de kamer en zie tussen alle mensen twee mensen zitten die dolgelukkig zijn met elkaar en dat al 60 jaar lang. “Moeten we even de foto doen?”, vraagt de burgemeester, “dat is goed”, zegt de andere fotograaf die duidelijk naar zijn volgende klus moet. En hij begon gelijk van, “ik had gedacht bij de voordeur, die is namelijk mooi versiert”  En zo worden er een tiental foto’s gemaakt van het bruidspaar samen met de burgemeester inlcusief cadeau.

Na de foto’s nog even naar binnen waar weer snel de draad werd opgepakt en de gesprekken weer verder gingen en ik besluit voor mezelf om toch ook maar te gaan, ondanks dat het er allemaal zo gezellig uit zag. Ik word er uitgelaten door de dochter en ik vraag onderweg naar de voordeur “Hoe zit het eigenlijk met de liefde tussen je vader en moeder?” “Nou, het is af en toe wel eens mopperen, maar als de één wat heeft dan staat de ander klaar voor de ander”. Kijk, dat zijn leuke dingen om te weten, misschien wel het geheim van dit 60 jarige jubileum. Wanneer het nodig is ben je er voor elkaar! En dat al 60 jaar lang!

 

Hieronder het officiële bericht

60-JARIG HUWELIJKSFEEST

Echtpaar Van der Stelt-Schouten uit Noord-Scharwoude viert op 29 januari a.s. hun 60-jarig huwelijk. 

De heer C. van der Stelt werd geboren op 23 september 1928 te Velsen en mevrouw M.S.E. van der Stelt-Schouten werd geboren op 28 januari 1930 te Amsterdam.Zij trouwden op 29 januari 1954 te Amsterdam. Zij hebben 3 kinderen, 7 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.

Echtpaar Van der Stelt-Schouten 60 jaar getrouwd

Echtpaar Van der Stelt-Schouten 60 jaar getrouwd 

Aloys

Other posts by

Menu

error: Content is protected !!