Foute dag

Heb je dat ook wel eens? Dat alles wat je doet niet lukt en elk bericht wat je tegen komt je niet aanstaat? Nou heb ik dat niet vaak, maar vandaag echter was het raak! Hoe kun je in de put raken van dingen die je doet en van mensen om je heen!

Behóórlijk diep kan ik je zeggen en het nare is, dat je er helemaal niks aan kunt doen. Dat zijn van die dingen waarvan je boos wordt of eigenlijk is het een beetje verdrietig. Onmacht, er wordt met je gespeeld en het bevalt je niet. Wat kan of moet je daar nu tegen doen?

Helemaal niks op alle fronten. Het overkomt je!  Het is vechten tegen de bierkaai! Antwoorden die je aandraagt als oplossing, word niet gehoord, of men hoort alleen dat ene woordje datals negatief wordt beschouwd in het hele verhaal! Foute dag, denk je dan! Geen touw aan vast te knopen en je geeft het op! Vandaag kan ik maar beter niks meer zeggen of schrijven, het heeft geen zin! We gaan vanavond maar eens vroeg te bed.

Morgen lezen we dan uitgerust alles overnieuw met in gedachten dat het gister niet lukte!

Dan maakt dan vanzelf hoe de rest van gister verliep!

Dat was leuk! Wij waren veel te vroeg bij het kerstconcert van mijn dochter, dus besloten nog even een rondje te lopen in de straat in Heerhugowaard. Daar zag ik ‘m staan! Een echte Norton in de etalage van een kledingzaak! De oude Norton had meer style dan alle kleding die in de zaak hing. Als kind al vond ik de motor geweldig! Als ik ooit geld zou winnen, of hebben verdiend, dan kocht ik zo’n motor en zou ik ‘m in de kamer zetten.  Zo denk ik er nog steeds over! En daar staat ie dan in een etalage! Een machine die alle tijden heeft overleeft en nu gebruikt word om nieuwe artikelen onder de aandacht te brengen. Hoe raar kan het lopen! Ik maak een foto van de Norton  en wij gaan gelijk daarop naar de voorstelling van mijn dochter.

De houten kerk banken bezorgen mij enorme pijn en ik loop heen en weer om de pijn te doen afzakken. Ondertussen hoor ik de mooie muziek met wel een heel opmerkelijke blazers sectie. Die klinken goed, trouwens die hele band is goed! De zangeressen, nog wat onervaren, maar ze komen er wel. Op de een of andere manier hoor ik de stem van mijn dochter overal bovenuit. Dat maakt alles goed! Een kerstconcert van een dertien-jarige die de hele wereld nog moeten ontdekken. Ik vraag mij af wat zij in de etalage zien staan als haar of hun kinderen een kerstconcert geven. Als vader hoop je dan die motor, die Norton!

Foute dag