https://aloyskoenen.nl/wp-content/uploads/2014/03/Het-Langedijker-Koor-960x600_c.jpg

Het Carel Langendijk Herinneringsconcert


Het Carel Langendijk Herinneringsconcert In het hartje van Alkmaar, een bijzonder concert!

Een uitverkochte zaal, of moet je zeggen Kerk, een droom die uiteindelijk uitkwam voor Carel Langendijk. Zijn idee om samen op te treden met “Het Oeral Kozakken koor” en “Het Langedijker Koor” in de Grote Kerk van Alkmaar. Het idee welke ooit spontaan op een Camping was ontstaan. Een prachtig verhaal overigens!

 

‘S ochtends op de camping met een teiltje afwas naar de wasgelegenheid om daar vervolgens al zingend Gregor Bak van Het Oeral Kozakken koor tegen te komen die gelijk inhaakte en meezong, en daarbij hebben ze ongetwijfeld menig camping gast aangestoken met hun liefde voor muziek! Een bijzondere ontmoeting die leidde naar iets moois. Samen optreden in de Grote Kerk van Alkmaar dat was de wens van Carel Langendijk. En dat is gelukt. Vanmiddag hebben we een geweldig optreden meegemaakt van Het Langedijker Koor,  Het Oeral Kozakken Koor en Skotwal, welke naadloos aan elkaar werden gepresenteerd door Kirsten Dijk. Kortom een memorabele middag!

Het Carel Langendijk HerinneringsconcertHet Langedijker Koor stak de spits af en gelijk voelde je de sfeer die je verwacht van een koor, een onvoorwaardelijke eenheid die voor elkaar klaar staan als het er op aankomt, een eenheid die samen sterk is in wat ze ook doen, zingen hebben ze plezier  in en dat stralen ze ook uit.

Het Oeral Kozakken koor, een koor die onversterkt je aandacht weet te trekken, een koor die iedereen muisstil krijgt met hun prachtige muziek. Een belevenis als ruim acht á negenhonderd mensen amper durven adem te halen omdat ze bang zijn dat ze wat missen!

SkotwalEn Skotwall, puur, nuchter in het westfries met verhalen die iedereen herkend en muziek die in ieder geval mij erg aanspreekt. Mooi man!

Ondertussen zien we veel bekende gezichten uit ons dagelijks leven, mensen die ik dagelijks tegenkom als ik een rondje met de hond loop, mensen die ik tegenkom als we boodschappen doen, mensen die ik beroepshalve ontmoet, allemaal goed gehumeurd en in een vrolijke stemming. Een beetje dat campinggevoel wat Carel en Gregor gehad moeten hebben terwijl zij uit volle borst zongen. Van dat is zijn idee uitstekend geslaagd en kan hij tevreden naar beneden kijken vanaf zijn wolk.

Hieronder de finale van Het Carel Langendijk Herinneringsconcert “You never walk alone!”

Kijk ook even op de website van Het Langedijkerkoor , Het Oeral Kazakken Koor ,  Skotwal en Koik

Het Carel Langendijk Herinneringsconcert

Het Carel Langendijk Herinneringsconcert Het Carel Langendijk Herinneringsconcert Het Carel Langendijk Herinneringsconcert

 

Aloys

Other posts by

Menu

error: Content is protected !!