https://aloyskoenen.nl/wp-content/uploads/2013/05/Het-verhaal-van-Manke-Mesters-Marshmallow-960x600_c.jpg

Het verhaal van Manke Mesters Marshmallow


Het verhaal van Manke Mesters Marshmallow

Een spannend verhaal voor op kamp

Alle kinderen van groep 8Y zitten ‘s avonds rond de barbeque op de camping,  ze zijn op kamp en hebben allemaal een zak marshmallows gehad met de bedoeling deze te roosteren boven de barbeque. Er is een hoop gekibbel om wie op welk plekje mag zitten om zo de beste plek te hebben en gelijk om een beetje te kunnen genieten van de warmte die van de barbeque afkomt. De meester ziet dat de kinderen met de grootste mond vrij snel vooraan zitten en helemaal achteraan de kinderen die zowiezo marshmallows roosteren stom vinden. Dit zeggen die kinderen natuurlijk omdat ze geen schijn van kans hebben met al die haantjes daar vooraan.

En de Meester greep in “Ik ga jullie het verhaal vertellen van Manke Mester” En een kind die vooraan stond vroeg “Uuuulllll  Wie is nou weer Manke Mester”  Dat ga ik jullie nu vertellen, Manke Mester werd hij genoemd door de mensen hier uit de buurt, zijn echte naam is iedereen vergeten en als kind zijnde was hij ook met school mee op kamp. Manke Mester was stoer had een grote mond, was altijd brutaal en o wee als medeleerlingen daar wat van zeiden, dan sloeg hij er op los, Nee, het was geen lekker type. De Juf van Manke Mester heeft hem dikwijls gewaarschuwd van “JONGEN KIJK UIT, HET LOOPT NOG EENS HELEMAAL VERKEERD MET JE!” En Manke Mester had er LAK aan. Hij ging gewoon door met alles en iedereen maar te terroriseren, totdat hij het zo bont maakte met marshmallows roosteren dat de Juf zei, “LOOP JIJ MAAR EVEN EEN RONDJE OM DE CAMPING OM AF TE KOELEN!

“GA IK DOEN SUKKELS” Riep hij beledigd en hij was weg. Dolend over de landerijen, duinen en bossen liep hij na te denken over wat hij niet helemaal had goed gedaan. “Hij was brutaal!” riep een meisje met haar marshmallows boven de hete kolen. Hij was honds brutaal zei de Meester. En terwijl Manke Mester daar in dat bos loopt wordt hij aangevallen door een wild zwijn die met zijn messcherpe slagttand zijn knie verbreizelde! Manke mester gilde het uit van de pijn en het wilde zwijn nam van schrik het hazepad. Daar lag hij, helemaal alleen in een groot bos en Manke Mester hoorde een zware stem “Voortaan ga je door het leven als manke, hierdoor ben je nergens meer haantje de voorste en moet je overal achteraansluiten HAHAHAHAHAHAHHAHHA! En de lach van een waanzinnige verdween in het bos.

Daar zat hij dan, dat stomme varken dacht hij en hij pakte een stok en kon met veel  pijn zichzelf verplaatsen, naar een stuk duin waar hij over moest steken om weer bij het kamp te komen. Halverwege het duin werd Manke Mester weer aangevallen nu door een Meeuw, deze pikt hem midden in zijn oog hhhihihihihihii. En weer hoorde Manke Mester die zware stem. “ZO PROBEER NU MAAR EENS DIE Marshmallows aan je prikker te krijgen….krijgen……krijgen…….krijgen……krijgen en de stem verdween met een echo over het duin.

Twee dagen later vonden ze Manke Mester ergens op de landerijen………………..helemaal uitgeput. Manke Mester werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis waar hij drie maanden moest blijven en omdat zijn knie helemaal was verbrijzeld bleef hij mank lopen. En omdat hij het allemaal niet meer zo goed kon zien doordat hij aan één oog blind was, groeide hij krom en verscheen er op zijn rug een enorme bochel!

Maar waarom noemen ze hem dan Mester, vroeg een slim meisje heel zachtjes  aan de meester. Welnu zei meester doordat hij mank liep en blind was aan één oog kon hij alleen nog maar mest verspreiden op de landerijen van de boeren uit de omgeving en dat is ook de lucht die je ruikt als hij in de buurt is. Dikke vieze vette mest!!!  En ‘s nachts loopt hij rond met zijn jachtgeweer op zijn rug, op zoek naar het stomme wilde zwijn en die stomme  meeuw die hem alles hebben ontnomen en wanneer Manke Mester Marshmallows ruikt blijft hij daar altijd in de buurt, omdat hij denkt dat daar het wilde zwijn en de meeuw dan weer zullen toeslaan.

De meester ziet dat de kinderen met grote mond inmiddels achteraan zijn gaan zitten en dat de andere kinderen lekker hun Marshmallows aan het roosteren zijn en meester vraagt; “ Zullen we straks nog even een rondje lopen, of zullen we onze Marshmallows opmaken en lekker op tijd naar onze slaapzak gaan?”

Het verhaal van Manke Mesters Marshmallow

Het verhaal van Manke Mesters Marshmallow

Het verhaal van Manke Mesters Marshmallow

 Volg Aloys

Lees ook het verhaal van Don Maestro

Het verhaal van Manke Mesters Marshmallow Het verhaal van Manke Mesters Marshmallow

Aloys

Other posts by

Menu

error: Content is protected !!