https://aloyskoenen.nl/wp-content/uploads/2013/12/Aloys-Koenen-960x600_c.jpg

Kerstliedjes


Avondje youtube, is er nog wat nieuws of is oud en vertrouwd toch beter, en eigenlijk weet ik het niet, het mooiste of beste moet nog uitgevonden worden, dat geldt voor elke tijd. Ik begin zoals altijd met klassiek, je weet maar nooit of klassiek iets leuks heeft en of iets dat nog nooit op youtube is gezet Maria Callas is zo’n voorbeeld, Ave Maria en met geluidsmateriaal uit die tijd.

Tjonge jonge wat een geweldige stem, niet voor niks een van de grootsten, en als je filmpjes van haar bekijkt, dan weet je ongeveer hoe zo’n optreden er uit zag, ik kan me zo voorstellen dat je met natte ogen uit een voorstelling van Maria Callas kwam. Eerlijk gezegd trek ik dit niet! Dat raakt je aan alle kanten, wat nou smaak van muziek! Muziek van alle tijden is dit.

David bowie en Bing Crosby, ik kan me zo voorstellen hoe het allemaal loopt met kerstmis, dat je bij elkaar op visite komt en verteld over je kinderen! Hoe geweldig ze zijn, goed, ze zijn jong en doen af en toe domme dingen, maar bovenal weet je maar al te goed van wie ze het hebben. Dan zingen ze The Little Drummerboy, waarbij David Bowie een meesterlijke tweede stem zingt. Het hele filmpje is in de ambiance van de kerstsfeer opgenomen. Wat prachtig om te horen en om te zien.

En zo ga je verder, kijken wat youtube voorstelt, even kijken of ze mij al een klein beetje kennen. Oké hij staat erbij, John Lennon die the war is over zingt, lekker makkelijk om te zingen, voorlopig is die ellende nog lang niet over en dat zal ook wel een tijdje blijven doorgaan, we zijn er met z’n allen nog lang niet uit. Hij was de eerste en misschien dat het ooit gaat uitkomen. Ik zit er nog steeds op te wachten! Zeg het maar Youtube!

We gaan weer verder, Brian Setler samen met Brad Paisley, kijk en daar word ik weer een stuk vrolijker van. Het zijn dan niet meer de goden van weleer maar muziek maken kunnen ze. Ook live! En of je het niet opviel ze hebben gewoon een gitaar om en spelen de sterren van de hemel. Dat is muziek het maakt je vrolijk of het doet je denken aan tijden van vroeger. Rock and Roll is wel de revolutie geweest van peace en happyness en dan denk ik, misschien is dit een begin waarin het uiteindelijk allemaal goed komt. T’ zal toch wel ooit!

Youtube zet me weer aan mijn alledaagse muziek, zelfs kerst wordt youtube teveel, geeft niks, ik luister nu naar Brian Setzer, MIstery train Live. Daar zit ie dan helemaal alleen zonder de Stray Cats, daar moet je aan denken als je dit hoort!

Wat een geweldige muzikanten! Ik koop een treinkaartje naar goeie muziek en verander mijn wereld!
Kerstliedjes Aloys Koenen

Kerstliedjes

 

Aloys

Other posts by

Menu

error: Content is protected !!