https://aloyskoenen.nl/wp-content/uploads/2013/09/Elvis1-960x600_c.jpg

Onbeperkt talentvol


Onbeperkt talentvol

Onbeperkt talentvol showheroWat moet je daar nu van verwachten als je ruim voor aanvang binnen komt wandelen in een lege zaal. Dat speelde een beetje door mijn hoofd. Onder elke stoel een wc rol. Ik had geen idee welke kant het op zou gaan. Even een rondje langs de kleedkamers! Daar zie ik een beetje spanning die af te lezen is op de gezichten van de deelnemers. Er wordt nog druk gewerkt door de visagisten. Alles nog één keer doorgenomen om uiteindelijk klaar te zijn voor de Show! En wat voor een show! Nog nooit zo’n eerlijke Show meegemaakt! En nu ga ik niet alles verklappen, maar wel een paar dingetjes vertellen van deze geweldige Show! Met als Thema Rock and Roll!

Onbeperkt talentvol ShowheroAls eerste werd een nummer van Normaal aangekondigd met daarbij de opmerking van de artiest ” Als ik OE zeg dan moeten jullie dit nazingen” Zo makkelijk gaat dat! En als dan op het einde van zijn optreden, hij nog een wereld record ballonnen hoog houden vestigt, een zee van ballonnen door de zaal, dan weet je al dat dit pas het begin is van een superavond.

Onbeperkt talentvol ShowheroAls tweede een nummer van The Beatles door een dame die dansend op het toneel verschijnt en doodkalm haar gitaar oppakt geassisteerd door een paar zenuwachtige roadies die om haar heen rennen om het allemaal zo goed mogelijk te laten verlopen, als toegift geeft ze een nummer van Guus Meeuwis ” Het is een Nacht” De avond begint net en er word al massaal meegezongen!

Onbeperkt talentvol ShowheroAls derde een onvervalst franse chanson ” non je ne regrette rien van edith piaf.”  Vertolk door een echte Fransman samen met in eerste instantie verlegen jongen met hanenkam, die tijdens het nummer opbloeit als een ware charmeur, die als er door de jury word gevraagd of hij Frans verstaat heftig NEE schud en gelijk naar zijn kameraad wijst. ” NEE, Hij wel! En met deze paar woorden wind hij in een keer het publiek om zijn vingers , samen met zijn eeuwige vriendelijke lach! Nog een wereld record en daar waren die wc rollen voor nodig! Alleen de kartonnetjes moesten in de bak (zonder papier)  Hiervoor moet je echt de foto’s bekijken! Wat een feest!

Onbeperkt talentvol ShowheroAls vierde de Nederlandse Jantje Smit en dan wil ik eigenlijk nog een streepje verder gaan, ik dacht eerder aan een Robbie Williams in een Nederlandse uitvoering! Qua zang en talent! Wat een entertainer, een die van nature weet hoe hij het publiek moet vermaken. In de kleedkamer zat hij nog bedeesd in een hoekje en tijdens zijn optreden rent hij over het podium en door de zaal! Hoe goed doe je het als het publiek binnen een paar tellen in polonaise door de zaal gaat! En weer een wereld record een regel meezingen met de artiest! Bijna gelukt, maar dan is er altijd nog de notaris samen met de ik mag wel zeggen messcherpe jury, die gelijk een ander wereld record er aan vast hangen!

ElvisAls vijfde een onvervalste Elvis. Nu weet ik dat alles is gefilmd en dat dit filmpje van Elvis waarschijnlijk op youtube komt. Dit moet je zien! Weergaloos! Wat een danser, wat een vertolker van de King, zijn houding, gebaren, uitstraling tot in de details uitgewerkt en uitgevoerd! The King is back! Waren dan ook de enthousiaste woorden van de jury! En dan hoor je dat deze jongen pas 15 jaar is! En dan zak je van verbazing even achterover in je stoel! Hoe is dat mogelijk!

Onbeperkt talentvol ShowheroAls laatste een meisje op de akoestische gitaar Adembenemend emotioneel goed! De jury die de hele avond al met de mond zoveel mogelijk open zat, houden nu hun mond en luisteren aandachtig samen met het publiek in de zaal. De ruimte word gevuld met een prachtige fluwelen  stem, aangevuld met bijzonder mooi en knap gitaarspel! Fingerpicking noemen ze dat, gitaristen doen daar tien jaar over om het onder de knie te krijgen! Hier zit een verlegen meisje die een staande ovatie krijgt en daarbij een traantje laat lopen! Dat het leuk moest zijn had ik wel begrepen, maar dat het ook nog is een keer van hoog niveau zou zijn dat overviel mij een beetje. Dat houd mij de aankomende tijd bezig!

Uiteindelijk worden de prijzen uitgedeeld door, wat ik al eerder zei de messcherpe Jury en waarom zeg ik dat?  Er ontging ze echt niks en ze wisten zelfs te vertellen hoeveel woorden er in een zin zaten die een collega jurylid ter plekke opnoemde, overal werd op gelet!

Dat er niemand 6e  was geworden, terecht, dat zou onmogelijk geweest zijn, dat er niemand 5e was, mooi, dat er niemand 4e was geworden, nog mooier, En nu begint zichtbaar de spanning onder de deelnemers te stijgen! En de  verlossende regel word uitgesproken ” Jullie zijn allemaal eerste geworden!” Terecht denk ik dan, samen zorg je voor een wervelende show die ieder op zijn of op haar manier op bijzonder indrukwekkend wijze vervulde, allemaal draag je je deel bij met wel 200% inzet, dan kan het niet anders dan dat je 6 winnaars hebt.

Onbeperkt talentvol ShowheroVoor de mensen die Showhero nog nooit gezien hebben! Ga een keer heen, dit is absoluut een aanrader, ik voorspel nu al dat dit in de toekomst een weergaloos succes wordt tot ver over de grenzen.

Ondertussen loop ik naar de uitgang en zie in de spiegel achter de bar van De Koog de feestende deelnemers, nog een plaatje en bedenk me nu pas dat het om mensen met een beperking ging. Onbeperkt talentvol! Mensen met een gave!

 

Onbeperkt talentvol

Let op!! De foto’s staan op picasa, dus niet openbaar!, je moet deze link hebben om de foto’s te kunnen zien! Kopieer de foto’s waar je op staat en gebruik ze voor je album of persoonlijke facebook. Dat mag allemaal!

Wij vinden het echter niet goed dat deze foto’s voor publicatie worden gebruikt ! Dus kranten, websites of andere nieuws media! Vraag hiervoor toestemming!

Showhero De Koog Concordia

 De link naar alle foto’s 

Aloys

Other posts by

Menu

error: Content is protected !!