Schapen scheren

Wij waren er even vanmiddag, op de Kinderboerderij De beestenboel. Het Schaapscheerdersfeest bedoeld voor de kleinsten onder ons. Waarbij ouders volop kunnen genieten van hun kroost en vanalles kunnen leren over hoe om te gaan met dieren. Wat mij betreft een groot succes. Volgend jaar weer.

We kwamen aan en daar was hij reeds begonnen! Een grote lieve boer met een paar grote handen en een scheerapparaat. Het schaap met een paar angstige ogen, die gedwee meewerkte aan alles wat er met haar gebeurde. 

Schapen scheren

Schapen scheren

Schapen scheren bij Kinderboerderij De Beestenboel

De dames in kostuum die op afstand het hele ritueel volgden en keurden. Prachtige Wol die zij weer kunnen gebruiken voor truien, sokken of misschien wel een stevige onderbroek. 🙂 Van Wol kunnen ze veel maken.

Een paar kraampjes met bijvoorbeeld onder andere honing. Van bijenkorven die onder andere achter de Hartjes Fabriek staan. Of dat lekker is? Proeven is kopen. Hier hoor je ook dat de honing uit Schagerbrug, waarvan de korven voornamelijk bij een kastanjebomen heeft gestaan een heel andere smaak en kleur heeft dan de honing uit de winkel. Wij gaan voor de potjes honing van de Hartjes Fabriek en die van Schagerbrug!

Verder op de Kinderboerderij De Beestenboel vele spelletjes, waar druk aan werd mee gedaan. De geur van stroopwafels, het Hilton Hotel voor de konijnen. En niet te vergeten Bassie en Adriaan die ik elke ochtend zie als ik met mijn hond loop. De twee varkens die lekker hun gang gaan. Een lust om naar te kijken, als ze weer een brood gepikt hebben van de schapen. Deugnieten zijn het. De bazige Kalkoen die nu in zijn hok zat 😉 De ganzen met hun praatjes en de altijd vrolijke geitjes.

Dit zijn dingen die we moeten koesteren.

Vind kinderboerderij De Beestenboel leuk op Facebook of doneer een leuk bedrag om het voortbestaan van dit prachtige initiatief te garanderen. Ze hebben het financieel zwaar, door alle bezuinigingen. Een klein bedrijfje wat gerund word door vrijwilligers. Vrijwilligers die weten dat ze hier nooit rijk van zullen worden. Dat willen ze ook niet. Sterker nog alles gaat belangeloos. Ze willen dat het voort blijft bestaan, De kinderen van uw kinderen die moeten weten dat wol van dit schaap komt. De wol die je warm houdt als je het ooit een keer koud hebt.

En genieten van alle andere dieren die hier rondlopen!

Schapen scheren