https://aloyskoenen.nl/wp-content/uploads/2013/12/Wild_boar_pictures_1-960x600_c.jpg

Staat je boom al


Staat je boom al ?

Staat je boom alDe meesten hebben al een boom in huis gehaald! Wij van zolder omdat ie van kunststof is, toendertijd en dan praat ik over zo’n tien jaar geleden, moest je nog denken aan het milieu en al die zielige bomen die gekapt werden, omdat wij een feestje hadden, dachten we toen, dus deden we massaal mee en kochten allemaal zo’n stuk giftig plastic met drie honderd energievretende lichtjes en vooral alle kleuren ballen, om toch maar een beetje het gevoel te hebben dat de gezelligste tijd van het jaar is aangebroken.

Het haalt het niet bij een echte boom natuurlijk. Als je een echte boom in huis hebt dan ruikt het gelijk zo aangenaam lekker, van het één op het andere moment is het kerst in huis en zou je het liefst gelijk een film opzetten van de Grinch of een Christmas Carol, kaarsjes aan, glaasje gluhwein erbij en een schaal vol met kerstkransjes die binnen een uur op zijn, omdat het allemaal zo lekker is. Lekker gezellig!
Wat dacht je van lekker eten met de kerst!
Staat je boom alEn dan ga ik weer een aantal jaren terug, arme konijnen, wilde zwijnen en reeën die in de weken voor kerst nog even massaal werden af geknald. Had niet veel gescheeld of we waren allemaal vegetariër geworden. Zat wat in toen, dachten de meesten en haalden bij de supermarkt een voorgemarineerde kalkoen of plofkip om met kerst toch maar een volledige maaltijd aan de visite te kunnen serveren. Die kalkoen of kip leken mij toch ook levende wezens en aangezien de mens een alleseter is, maakt het dus niets uit of je nu een wild zwijn of een gekweekt varken eet bij je aardappelen en groenten!  Doe mij dan toch maar een wild zwijn, dat heeft zoveel meer smaak dan een gekweekt varken en is volgens mij veel gezonder dan een varken. Nu weet ik wel dat je er liever niet bij bent als de jager de trekker overhaalt of wanneer ze ontleed worden, dat is inderdaad geen prettig gezicht, maar dit geldt hetzelfde voor die slager die in het slachthuis aan de lopende band………..affijn het hoort erbij met  Kerst! Een eerlijk, heerlijk stukje vlees waarvan je zeker weet dat er geen gekke dingen mee gebeurt zijn en dat proef je!
Nu is het crisis en ben ik blij dat we nog een kunstboompje van zolder hebben, er zullen wel wat echte takjes bijkomen met een paar glimmende ballen en lichtjes om het compleet te maken! En het eten, we zullen eens kijken wat er in de aanbieding is bij de supermarkt of de slager, ik ga in ieder geval voor het wild zwijn als ze het nog verkopen! Dat we maar een fijne kerst mogen hebben met alles wat daarbij hoort!

Staat je boom al ?

Aloys

Other posts by

Menu

error: Content is protected !!