https://aloyskoenen.nl/wp-content/uploads/2014/08/IMG_7574-960x600_c.jpg

TEXAS


TEXAS

Vanmiddag in Texas geweest, en als je dan zegt dat is best wel ver! Dan kan ik je vertellen „Dat viel reuze mee!” Het is namelijk het kleine cowboydorp op de ijsbaan de Volharding in Oudkarspel, die binnen een paar dagen uitgegroeid is tot een heus stadje.
Bouwdorp Oudkarspel heeft als thema Western! En ondanks dat er nog volop gebouwd wordt, waan je je al in het oude Texas. Veel Saloons, een dependance van een sheriff, hotels en ook de voerbak is niet vergeten voor als je te paard komt.

Allemaal gebouwd door kinderen uit Oudkarspel met af en toe wat advies van wat ouders, maar meestal mochten deze alleen het bouwmateriaal en gereedschappen aangeven. Tot drie verdiepingen hoog werd er gebouwd. Als je mij vraagt zijn dit de potentiële bouwvakkers, ingenieurs misschien wel architecten van de toekomst.
 
TexasZowel de jongens als de meisjes, met dat verschil dat de jongens de spijkers er het liefst in één klap in rammen en de meisjes veel netter kunnen schilderen dan de jongens.
Al met al hebben ze samen een prachtig dorp gebouwd. Donderdagmiddag om 17.00 uur is de prijsuitreiking en daarna word alles weer keurig opgeruimd.
Dan hebben wij gelukkig de foto’s nog 😉
 
Groetjes Aloys
 
ps. Op de foto’s staat auteursrecht en zijn bedoeld voor bouwdorpoudkarspel, ijsverenigingvolharding, de vaders, moeders, opa’s en oma’s en de betrokkenen zelf natuurlijk. Voor verdere publicatie dient toestemming te worden gevraagd.

TEXAS

Aloys

Other posts by

Menu

error: Content is protected !!