https://aloyskoenen.nl/wp-content/uploads/2014/03/Tony-is-verliefd-960x600_c.jpeg

Tony is verliefd


Nu is hij al bijna vier jaar en toch overvalt het je, ’s ochtens voor het uitlaten ligt hij al piepend in de gang en je verwacht dat er hoge nood is dus als een speer doe je je jas aan en als het zonnetje nog niet schijnt een muts op.

Gelijk ongewassen op pad om de hoge nood een halt toe te roepen! Hup gaan, en bij de eerste de beste paal of heg ( auto mag hij hij niet) geef ik hem ruimschoots de kans om hem zijn plasje te laten doen. Niks van dat al! Tony is op zoek naar een spoor, een spoor van zijn vriendin. Een losbollige Labra doodle die loops is, zoals men dat noemt bij honden. En dan is de natuur, de liefde, een drijfveer die niet te remmen is.

 

Hoe hard moet je zijn voor je trouwe vriend, door hem mee te trekken aan zijn riem met de mededeling dat we hier geen tijd voor hebben. Bij het commando AF! kruipt hij over het gras de kant van zijn vriendin op. “Jongen gedraag je!” zeg ik dan nog! Je staat onwijs voor aap met je pubergedrag! Ik kan het net zo goed tegen een boom zeggen, want luisteren is er niet bij!

 

En dan te bedenken dat ik hem vorige week nog aan de verkiezingen had willen laten meedoen! Een campagne opstarten. Tijdens de dagelijkse wandeling, stoere foto’s voor het gemeente huis gemaakt. Op de poster zouden slogans komen van, Ik bijt wel van me af! , Langedijk veilig!, Tony laat zijn tanden zien! Als Tony zijn tanden ergens inzet, gaan we ervoor! Had in ieder geval wat duidelijker geweest dan die posters die er nu hangen. Maar ja!

 

Tony is verliefd en liefde maakt blind, geen land mee te bezeilen, laat staan Langedijk. Het was een leuk idee, maar helaas gooide de natuur roet in het eten. Misschien over 4 jaar, dan is hij wat wijzer en hopelijk laat hij zich dan niet bedotten door de liefde! De natuur! Wat hebben we daar nog mee! Wanneer laat je jezelf nog gaan?

 

Zullen alle idealen vervagen als de stemmen geteld zijn?

Tony is verliefd

Tony is verliefd

Aloys

Other posts by

Menu

error: Content is protected !!