Verhalen
Verhalen aloys Even een paar dingen v.w.b. mijn korte verhaaltjes.

Ik hou het meestal bij korte verhalen even lekker lezen in de bus, trein of tijdens een pauze van je werk, even de zinnen verzetten.
Het begin is altijd moeilijk, maar staat de eerste regel op papier dan is er geen houden meer aan.
Onderwerpen die waar gebeurt zijn staan binnen een paar tellen op papier, het verhaal is dan al gemaakt en zal hoogstens een beetje aangedikt worden, het heeft dan ook geen zin om er dingen bij te gaan verzinnen, er waren meestal immers mensen bij die e.e.a. kunnen beamen. Het is dan niet meer geloofwaardig! Daar streven we dus niet naar. De meeste verhalen zijn uit het leven gegrepen en dan houden we het bij de leuke dingen, als je ellende wil lezen dan lees je maar een krant zeker als je het over aandikken hebt.
Betreft het fantasie, dan kost dit iets meer inspiratie en dan schrijf ik dat leuke verhaaltje zo dat men denkt van, ja dit zou je zomaar kunnen overkomen. Dit heeft op dit moment mijn voorkeur, zou ik daarentegen over mijn verleden of mijn huidige omstandigheden moeten schrijven dan wordt ik daar niet vrolijk van. Zal ik dan ook zeker niet doen in dit soort verhaaltjes!

De verhalen die wat langer zijn zet ik op een aparte website, waarbij je moet inloggen om het hele verhaal te kunnen lezen. De rede dat ik dit doe is dat het voor mij wat eenvoudiger beheersbaar is en omdat ik wil weten wie wat leest en leuk vind. In het menu onder Altijd Bezig staan de linken naar de andere website’s

Dus wanneer je mijn verhaaltje leest hou dit dan in je achtehoofd en beleef en geniet van elk verhaal wat ik voor jullie schrijf.
Veel plezier!

Verhalen Aloys Koenen

Facebookpagina Aloys