Vrijheid

851565_121817321350847_586462179_nIk heb de fakkel toegevoegd aan mijn profielfoto met de tekst Lekker hè, Vrijheid! Een beetje cynisch bedoeld en vroeg me af hoeveel likes ik daarvoor zou krijgen. 

Het gaat niet lekker in Nederland, ook al is het geen oorlog, althans niet hier, Er zijn veel dingen waar je je zorgen over moet maken. De ouderenzorg, onze toekomst, waar iedereen hard voor gewerkt en veel voor betaald heeft, laat te wensen over. De vraag of wij ooit goed verzorgd worden geeft alleen maar vraagtekens.

De gezondheidszorg, hoeveel geld gaat er niet naar verzekeringsmaatschappijen, tureluurs van de regeltjes, waarbij je je elke keer moet afvragen of je wel verzekerd bent voor iets, omdat de meeste mensen van tegenwoordig gewoonweg de weg niet weten en/of niet kunnen betalen.

Evenementen krijgen geen subsidie meer, de leuke dingen worden ontmoedigd. Zelfs vrijwilligers die jaren lang belangeloos een beddenrace organiseren in het dorp hebben de moed al laten zakken. Regeltjes en nog eens regeltjes! Het is niet echt motiverend als je constant als kleine kinderen maar steeds gewezen wordt op dingen waar een heel land voor verantwoordelijk is!

PGB’s  Persoonlijk Gebonden Budget een oplossing voor mensen met zieke kinderen. Zorg dat het goed geregeld is en geef in dit geval de slachtoffers nooit de schuld. Zij kunnen niks doen aan het doolhof van regels.

Openbaar vervoer, voel jij je niet een beetje voor lul staan bij die arme conducteur met een A4tje als treinkaart.

Belasting! Is het niet heel onredelijk als je belasting gaat heffen over dingen die wij leuk vinden. Hoe makkelijk is dat! Mensen die hun oldtimer koesteren, mogelijk een investering die als ze oud worden hopen dat het een vermogen op brengt.

Een motorclub die wordt verboden, omdat enkelen zich niet aan de regels houden. Pak de kwaadwillenden en laat iedereen zijn club houden.

Voetbalsupporters die de boel kort en klein slaan is toch gewoon grote -mensen vandalisme. Pak ze alle tien op!

Vinden wij het met z’n allen een goed plan als iemand standrechtelijk geëxecuteerd word als zijn of haar foto op de social media komt in combinatie met een strafbaar feit? Volgens mij moet dat een rechter uitmaken. Dit is iemand die vergelijkt. Hij vergelijkt de ene misdaad met de andere en straft de verdachten pas als zeker is dat alles gebeurd is zo als bewezen.

 

vrijheidIk draag een fakkel omdat, ik er van overtuigt ben dat iedereen het goed bedoeld. In ieder geval ik! 

Ik warm mijn handen aan de fakkel, de mensen die ik om me heen heb de mensen die ik ken. Ik draag symbolisch de fakkel. Ik vind dat elk boek geschreven mag worden, elke club mag bestaan, ieder geloof gerespecteerd moet worden, niemand veroordeeld mag worden op zijn of haar uiterlijk, geloof nooit de media in zaken wanneer het hun goed uitkomt.

Ik heb schijt aan de wereld en de wereld heeft altijd schijt aan mij, Toch voel ik mij samen met mijn vrienden onoverwinnelijk misschien wel een klein beetje blij. 

Het gaat er niet om of je deugd, het gaat erom dat je deugd! Die ene aan de andere kant kan dat niet veranderen! Nooit!

Vrijheid is iets wat in je zit, het zijn niet de regeltjes, ook geen centen, het is zelfs geen straf die iemand je oplegt. Vrijheid is iets wat je voelt als je met een ander praat, vrijheid is, als je een boek kan schrijven over van alles, vrijheid is, als je iets kan organiseren, vrijheid is iets, als je jezelf geen zorgen hoeft te maken over de toekomst. 

De toekomst die voor ons allemaal onvermijdelijk is. Laten we zorgen dat het allemaal goed geregeld is. En ook al ben ik het er wel eens niet mee eens, die ene lul ontneemt nooit mijn vrijheid.

Je moet doen wat je leuk vindt, daarom vinden mensen je leuk!

Als je aan onze vrijheid komt IS het oorlog!

Vrijheid