https://aloyskoenen.nl/wp-content/uploads/2015/12/Aloys-Koenen-960x600_c.jpeg

Wat zit je broek hoog


Wat vertelt de foto, en het leuke is dat mijn dochter achter mij zit, ruim 30 jaar later en zonder blikken of blozen zegt  “Wat zit je broek hoog pap!” Nou, dat was toen mode Floor, zeg ik nog een beetje geïrriteerd! Wat ik je wel kan vertellen is dat mijn overhemd toen 180 gulden kostte. Ongebleekte katoen, en wat baalde ik toen, toen ik onder een black and white licht stond en er allemaal vlekken op verschenen. Ja dat heb je met ongebleekte katoen zei een meisje toen naast mij, maar het verdwijnt als je hem een paar keer gewassen hebt. Lekker weer dacht ik , zoveel geld voor een overhemd die ik waarschijnlijk 4 x draag en dertig keer gewassen moet hebben om een beetje knap te voorschijn te komen onder een black and white licht.

 

Maar goed Wat zit je broek hoog, de foto, ik sta hier ergens in Hellendoorn in een goed lopend jeugd honk, het circuit van Henk Geels. Eén keer in de drie of vier weken speelde je in dezelfde tenten. Leuk geld verdienen als jonge jongen, maar kijk nu eens hoe ik erbij sta en wat je opvalt voor de rest!

 

 
Achter het gordijn staan boxen, deze boxen reiken tot aan de grond van de zaal, twee dubbele W bins voor het laag, 4 mid bins voor de midden tonen, en daarboven op de billen van een gigantische tweeter die voor de hoge tonen moest zorgen,die dingen die ervoor zorgden dat je de hele nacht een fluittoon in je oren had, en wel stereo. Dus aan beide kanten zo’n toren van geluid, 2 X 20.000 Watt of zoiets  als ik het mij goed herinner. Wat zit je broek hoog! Hoe bedoel je geluidsoverlast?

 

 
Een klein beetje links van het gordijn bovenaan 6 gloeilampen van 1000 Volt per stuk, ook weer aan beide kanten van het podium, 12.000 volt en ik kan je vertellen dat het warm was. Erg warm wel te verstaan.Wat zit je broek hoog! 

 

Nu sta ik aan de rechter kant van het podium, met mijn rug naar de rest van de muzikanten, waarschijnlijk was het, het einde van het betreffende bandje of was het mijn leslie die defect was waarvan ik behoorlijk baalde! Welnu, ik hoorde even goed wel wie wat deed dus de plek op het podium deed er niet toe, voor de toeschouwers links op het podium stond de toetsenman in mijn hoedanigheid met wel drie klavieren met de nieuwste spullen op toetsen gebied. Het publiek erachter, 400 tot 500 mensen die genoten van Madonna tot Bruce Springsteen en feest vierde op muziek van het klein orkest van Harry jekkers. Vreemd genoeg stonden ze met open mond, als Peter Gun van Emmerson, Lake and Palmer werd gespeeld. Het vertrouwen in live muziek werd gewantrouwd als het te veel op het origineel leek. Tien jaar na deze foto komt de dart recorder en lijkt iedereen deze fake te accepteren, iets wat mij altijd een beetje tegenviel van het publiek door de jaren heen. Het pure van muziek is verloren in de tijd, hoewel ik mij besef dat ik daar enorm aan meegeholpen heb, door als maar de nieuwste spulletjes te kopen.Wat zit je broek hoog!

 

 
Dan hebben we nog de bliksem die mij bijna op mijn neus treft. Tegenwoordig kan je deze met een simpel programma op je computer verwijderen, maar ik heb hem laten zitten! Zoals verliefden dat doen geven ze een foto aan elkaar. Deze foto heb ik 22 jaar geleden gegeven aan mijn vrouw en de beschadiging van de foto is er simpelweg gekomen doordat deze foto al die jaren in haar portemonnee zit. Ik zie het als een soort levenslijn en aangezien het pas bij mijn neus is verwacht ik er nog vele jaren van te genieten.

Wat zit je broek hoog

 

Aloys

Other posts by

Menu

error: Content is protected !!