https://aloyskoenen.nl/wp-content/uploads/2014/12/IMG_5050-960x600_c.jpg

Wethouder bij Vrijwilligers Voedselhulp Langedijk


Wethouder bij Vrijwilligers Voedselhulp Langedijk “Dag van de Vrijwilliger!”

 

Wethouder Bert Fintelman hielp vanochtend een handje mee bij Voedselhulp Langedijk van de Stichting Er is Geloof, Hoop en Liefde. Op deze manier wil hij namens de gemeente Langedijk zijn waardering laten blijken voor het vele werk dat vrijwilligers in Langedijk verzetten. 

Jaarlijks wordt op 7 december in het hele land stilgestaan bij de ‘Dag van de Vrijwilliger. Ook voor de Langedijker wethouder Bert Fintelman is dit een dag die speciale aandacht verdient. Omdat de jaarlijkse dag dit jaar op een zondag viel, is uitgeweken naar vandaag.

An de bak Bert, 😉

Na een kort werkoverleg, waarbij geheel in tegenstrijd tot de politiek, iedereen aan een half woord genoeg heeft. De handen worden uit de mouwen gestoken en de pakketten worden systematisch gevuld door de vrijwilligers. Super georganiseerd! Het loopt als een geoliede machine, af en aan lopen ze met soepgroente, appels, snoepgoed, kerstkransen, melk, koffie, thee, broden en ook mag het kooltje niet ontbreken. Prachtig om te zien. Stuk voor stuk lieve mensen die een hand uitreiken naar mensen die het wat minder getroffen hebben. Allemaal belangeloos! Bert doet zijn best en heeft het duidelijk naar zijn zin! Dat maak je weinig mee dat iedereen met zijn neus dezelfde kant op staat.

Regelmatig worden er inzamelingen gehouden, sturen bedrijven hun voedsel restanten, niet te vergeten de broodnodige donaties, waarvan de wat leukere dingen voor de feestdagen gekocht kunnen worden.

Om een kleine indruk te geven, wekelijks worden ruim honderd pakketten klaargemaakt voor gezinnen in Langedijk, Van één pakket kan één gezin drie dagen eten. Waarde van één pakket ongeveer €25,-

Wat dat betreft heeft onze wethouder Bert Fintelman gelijk. Deze instelling verdiend meer aandacht. Laten weten dat de stichting “Er is Hoop, Geloof en Liefde” bestaat. En is het deze keer geen donatie of andere bijdrage, beloon ze dan in ieder geval met een like. Laat weten dat ze er zijn! Deel dit mooie initiatief!

 

Wethouder bij Vrijwilligers Voedselhulp Langedijk

 

Aloys

Other posts by

Menu

error: Content is protected !!